Wat is de Tour de France? Waarom zou het je kunnen schelen?
08 Oct

Wat is de Tour de France? Waarom zou het je kunnen schelen?

De volledige naam van de Tour de France is de Tour de France. 2020 is de 107e, een van de drie grote races. De andere twee zijn de Tour de France en de Tour de France. De Tour de France werd in 1903 opgericht door Henri Desgrange, die destijds de redacteur was van "L'Auto". De Tour de France is misschien niet het favoriete evenement van wielercritici. Deze eer behoort toe aan de Tour de France qua toeschouwers, maar trekt ongetwijfeld een breder scala aan sportliefhebbers. Zelfs als je geen fietsfan bent die Goedkope wielerkleding koopt, kennen veel mensen de Tour de France. Als een van 's werelds grootste jaarlijkse sportevenementen ligt het aantal toeschouwers bij de Tour de France zelfs dicht bij de Olympische Spelen of het WK.

Net als andere sportevenementen over de hele wereld, wordt de Tour de France 2020 ook getroffen door de nieuwe kroonepidemie, die in voorgaande jaren werd gewijzigd van juli tot eind augustus. De ring van dit jaar vertrekt op 29 augustus 2020 in Nice. De totale afstand van de hele race is 3470 kilometer. Vertrekkend vanuit Nice in de regio Côte d'Azur, na twee etappes, zal de tweede etappe "de beweging vergroten", bijna 3700 meter boven zeeniveau klimmen, gevolgd door de berg Osirs-Melette (Orcieres-Merlette) en Aigoual (Mont Aigoual) etappe vijf en zes, helemaal tot aan de Pyreneeën.

Zoals alle World Tour-evenementen droegen alle 19 topteams van World Tour Tour de France Ronde van Frankrijk fietskleding. Daarnaast wees ASO ook wildcard-quota toe aan drie intercontinentale professionele teams, waaronder Akaia Motorsports, Key Capital Motorsports en Total Direct Energy Motorsports.