Wanti-tiener versloeg het peloton om het spel te winnen
02 Aug

Wanti-tiener versloeg het peloton om het spel te winnen

De tweede etappe van de Ronde van Polen is achter de rug, een parcours van 205,6 kilometer. Alle renners van de Goedkope wielerkleding werken hard voor deze wedstrijd. In de grote groepssprint voor de finish versloeg Gerben Thijssen Pascal Eenkhoorn, UAE en Jonathan Milan en andere sprinters om het etappekampioenschap te winnen.

Dit is een test van de kracht van de renners. 19 kilometer voor de finish blijft alleen DeBest over om alleen te vechten, en ook het voordeel wordt teruggebracht tot binnen één minuut. De vasthoudende DeBest stond erop met onverzettelijke wil op zijn tanden te knarsen. De hoofdgroep achter hem, Zhongou Beiqing en Zhenbao, kon hem niet vangen, en er was nog een voorsprong van 30 seconden op de 7 kilometer voor de finish. Anderhalf kilometer voor de finish werd DeBest door de hoofdgroep teruggevonden nadat teams als Quick Step, FDJ en Trek de sprinttrein optrokken. In de eindsprint viel Hepburn Thyssen, gekleed in een Pro teams fietskleding aanbieding, op en behaalde de eerste World Tour-overwinning uit zijn carrière.

In termen van algemene resultaten nam Jonas Abrahamsen van het Uno-X-team de trui over van Koai met een voorsprong van 2 seconden op de weg.