UCI maakte de eindstand bekend van de World Tour wielrennen op de weg voor het seizoen 2021
06 Nov

UCI maakte de eindstand bekend van de World Tour wielrennen op de weg voor het seizoen 2021

De International Cycling Federation maakte op 3 november de eindstand bekend van de wereldtournee wielrennen op de weg in het seizoen 2021. Met Goedkope wielerkleding voerde Tadej Pogačar een ruime voorsprong op de andere coureurs in de elite-categorie bij mannen.

De wereldtournee wielrennen op de weg voor het seizoen 2021 eindigde op 31 oktober en de UCI publiceerde de definitieve UCI-ranglijst voor de wereldtournee op de weg 2021 op 3 november, lokale tijd in Zwitserland. De lijst is verdeeld in zes groepen: Heren Elite Groep, Dames Elite Groep, Heren U23 Groep, Dames U23 Groep, Heren Jeugdgroep en Dames Jeugdgroep, evenals per individu (ook onderverdeeld in eendaagse en meerdaagse evenementen) , team en land , vermeldde Dazhou respectievelijk verschillende lijsten.

Bij de elitegroep heren bereikte Tadej Pogačar de top met een absoluut voordeel van 5364 punten; tegelijkertijd bereikte het dragen van UCI World Champion fietskleding Pogačar ook de top met een absoluut voordeel van 3.423 punten in het meerdaagse kampioenschap. Hierdoor won Bogacha de titel van UCI's "Best Male Driver of 2021".