Tim Merlier wint de Ronde van de Benelux 2021
01 Sep

Tim Merlier wint de Ronde van de Benelux 2021

Op 30 augustus luidde de vlakke wegetappe op de eerste dag van de Benelux Tour een onverwachte ontwikkeling in. De zijwind in de noordelijke Golf van België zorgde ervoor dat de grote groep zich in de laatste 50 kilometer opsplitste in meerdere groepen van verschillende grootte. Merlier sprintte om Phil Bauhaus en Álvaro Hodeg uit de kopgroep van meer dan 30 mensen te verslaan, en Tim Merlier, gekleed in een Goedkope wielerkleding, won het etappekampioenschap.

De officiële naam van de Benelux Tour 2021 heet het zeventiende toernooi. Dit jaar werd het omgedoopt tot Benelux Tour. Voor 2020 heette het BinckBank Tour. Vroeger heette het ook Eneco Tour, Ronde van Nederland Tour of Holland enzovoort. Deze wedstrijd heeft een zevendaags programma. De eerste etappe op 30 augustus is de Chunping Road-etappe, met een schema van 169,6 km.

In deze wedstrijd was Álvaro Hodeg de eerste die een sprint lanceerde, en Tim Merlier, die een Ronde van Frankrijk fietskleding droeg, viel van achter hem aan en haalde hem snel in. Daarna was Phil Bauhaus ook snel maar kon Merlier niet inhalen. In dat opzicht won Tim Merlie de Ronde van de Benelux 2021, en we feliciteren hem van harte.