Thomas De Gend Giro S8 winnaar
17 May

Thomas De Gend Giro S8 winnaar

Aan het einde van de 8e etappe van de Giro d'Italia op 14 mei sprintte Thomas De Gendt, de "Breakout Artist" van het Lotto Team, naar de overwinning in de 5-koppige breakout-groep. Hij droeg Goedkope wielerkleding en won de eerste overwinning van het Lotto Team in de Giro d'Italia. Voor de race viel de populaire coureur actief aan en probeerde hij tijdens de race vele malen door te breken, maar werd vanwege zijn kracht "op gefocust" door andere coureurs en behaalde uiteindelijk de zevende plaats in de etappe.

Etappe 8 begon in Napoli, de grootste stad van Zuid-Italië. De coureurs reden 4 keer, de 19 kilometer lange golvende ronde van Monte di Procida naar de finish. De etappe is 153 kilometer lang en klimt 2.243 meter boven zeeniveau, wat zeer geschikt is voor een etappe voor klassieke renners.

Niet lang nadat de wedstrijd begon, viel de levenslustige Thomas De Gend aan en bracht een 21-koppige breakout-groep naar voren. Er zijn veel meesters in de breakout-groep, en homas De Gend, gekleed in wielerkleding, worstelde om de achterstand in te halen en won het etappekampioenschap van de Giro d'Italia S8