Sagan keerde na 11 jaar terug naar de Ronde van Romandië en won
04 May

Sagan keerde na 11 jaar terug naar de Ronde van Romandië en won

Op 28 april vond de 74e Tour of Romanti de eerste etappe van de race plaats. Peter Sagan, in het Bora-team Goedkope wielerkleding, versloeg Sonny Colbrelli nipt in de laatste groepssprint en won het kampioenschap van de dag. Rohan Dennis behoudt de leiderstrui. Dit is de eerste keer dat Sagan terugkeerde naar de Ronde van Romandië en na 11 jaar won - de laatste keer was in 2010 toen Sagan net professioneel coureur werd.

Hoewel het einde van de etappe een grote teamsprint was, was het proces van de wedstrijd niet eenvoudig: er was een klim van 2.200 meter in de 168 kilometer lange race, vergezeld van regen en de laatste 20 kilometer tegen de wind op Martigny Road. Elke coureur heeft het moeilijk.

Toen Corbrelli begon te haasten, bevestigde Sagan hem snel. Toen schoof Sagan op een geschikt moment naar het midden van de baan en begon zijn sprint. Peter Sagan, gekleed in een Bora-team Bahrain-Merida fietskleding, slaagde er ook in om de hoge snelheid vast te houden. Aan de finish versloeg hij Corbrelli met een kleine marge en won hij het etappekampioenschap. Dit was ook de tweede overwinning van Sagan van het seizoen; Corbrelli werd verslagen en werd helaas het achtergrondbord. De runner-up van de etappe werd gewonnen door Patrick Bevin (Israel Innovative National Team).