Pogacha is jong en veelbelovend
28 Feb

Pogacha is jong en veelbelovend

Op 27 februari eindigde de vijfde etappe van de ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Pogach, gekleed in een team van de VAE Goedkope wielerkleding, sloeg Luchenko voor de top van Jeb Hafitt en versloeg Adam Yates. Para-kampioen! Adam Yates vergrendelt het kampioenschap van tevoren!

De vijfde etappe, Al Ain, is een alpiene etappe rond de VAE, met een totale lengte van 162 km. Het eindpunt ligt nog steeds bovenaan Jeb Haffert. Dit is een klassiek podium dat vaak verscheen op weg naar Abu Dhabi. Deze etappe start een klassieke route rond Al Ain en passeert vele symbolische plaatsen (Al Ain Zoo, Al Katara, Al Ain (Richlie, Al Ain Oasis) komt aan in Green Mubazzarah en opent opnieuw de top van 10 km - Jebel Hafeet .

Uiteindelijk ging de sprint in de kleine groep in, Pogacha nam de leiding en begon als eerste, Luchenko versnelde, verscheen als eerste in de laatste hoek en bleef leiden tot de laatste boog. Op het laatste moment ging Pogacha in een UAE Team Emirates fietskleding-team van de VAE achter hem in de tegenaanval voor de finish en duwde haastig de kar. De twee overschreden de lijn bijna tegelijkertijd. Adam Yates staat derde en staat bovenaan de algemene scorelijst!