Pogacar, die pas 20 jaar oud is, won het kampioenschap
02 Sep

Pogacar, die pas 20 jaar oud is, won het kampioenschap

Op 1 september 2019 eindigde de negende etappe van Vuelta a España. Lopez (ASTANA) nam de leiding in een geavanceerde aanval, maar verloor tijd met Higuita (EF Education First) in zware regen. Pogacar UAE reed 3 km alleen. Quintana (Movistar Team) tweede, zet de rode Goedkope wielerkleding op.

De totale lengte van deze etappe in Andorra is slechts 94,4 kilometer, de kilometerstand is korter en de starttijd van de competitie is later dan normaal, zodat het publiek de hele wedstrijd vanaf het begin van de competitie kan bekijken. Na de start van de race begon ik de helling te beklimmen in het stadium van het eren en voorspelde ook de moeilijkheid van de negende etappe.

2,5 km voor het einde van de race vanaf het begin van de aanval achter Quintana leidde snel het spel. Lopez, die werd getroffen door de crash, had een afnemende fysieke conditie en werd opgestegen door Roglic. Uiteindelijk won Pogacar, die pas 20 jaar oud is, het kampioenschap! Quintana werd tweede achter 23 seconden. Roglic en Valverd werden verdeeld in drie of vier fasen. Quintana stond bovenaan de totale scorelijst, trok de rode Ronde van Spanje fietskleding aan en de andere truien veranderden niet.