Mathieu van der Poel keert terug naar sprint om te winnen
17 Sep

Mathieu van der Poel keert terug naar sprint om te winnen

Mathieu van der Poel, gekleed in de Ober Youth Goedkope wielerkleding, keerde na twee maanden terug van een blessure. Hij brak door in de Antwerpse haven en versloeg met gemak zijn landgenoten in de sprint - Taco van der Hoorn, die de Wanty-Gobert Matériaux UCI World Champion fietskleding droeg, won de eerste comeback. Winnen.

De aan het begin van de race gevormde break-outgroep van vier man hield zijn voorsprong niet lang vast. Het team van Operz heeft de race in handen. Dries De Bondt en andere Operz-coureurs zijn erg actief. Ook de comeback Mathieu van der Poel presteerde goed. De Nederlander sloot zich aan. Na de aanval vormde zich een kopgroep.

Op de brug op 1,6 kilometer van het einde probeerde Taco van der Hoorn een aanval uit te voeren, maar Mathieu van der Poel reageerde snel en loste de aanval op. In de laatste kilometer zat Taco van der Hoorn Gou achter Mathieu van der Poel. Dichter bij de finish kwam Taco van der Hoorn aan de leiding, maar Mathieu van der Poel trok Taco van der Hoorn snel weg en behaalde zijn eerste overwinning na de comeback. Taco van der Hoorn werd tweede en Meryl werd derde.