Het paarse shirt van Sagan is erg stabiel
24 May

Het paarse shirt van Sagan is erg stabiel

De vijftiende etappe van de Giro d'Italia was weer een dag voor de ontsnappingsrijders om het kampioenschap te winnen. In de laatste 4e klas ontsnapten Victor Campenart (Kubeka) en Oscar Risebeck (Ober Qing) uit de 15-koppige ontsnappingsgroep en voerden een sprint PK uit voor de finish, Campenal. De stunts waren superieur, met Lisebeck als tweede en Nikias Arndt (DSM ) in de derde plaats.

In termen van algemene resultaten, met uitzondering van Emmanuel Buchman (Bora) die Bora Goedkope wielerkleding droeg en met pensioen ging vanwege een crash, kwamen de rest van de GC-coureurs in principe in grote groepen over de streep en veranderde de GC-ranglijst niet veel.

Deze etappe is 147 kilometer lang en is een middelgebergte etappe. De coureurs zullen drie hellingen van graad 4 tegenkomen. Voor de wedstrijd luidde Peter Sagan (Bora) met Ronde van Frankrijk fietskleding goed nieuws in: zijn rivaal Giacomo Nizolo (Kubecca) ging met pensioen vanwege fysieke uitputting, Sagan in principe Stabilized.