Herinneringen aan Jacobson
26 Dec

Herinneringen aan Jacobson

Na de crash in Polen afgelopen augustus werd Jacobson, die terugkeerde naar zijn fietsstoeltje, onlangs geïnterviewd door westerse media. De jonge sprinter werd helaas in de eerste etappe van de Ronde van Polen door Grune Wismar met een Jumbo Wismar team Goedkope wielerkleding op de vangrail gedrukt en raakte ernstig geblesseerd. Allereerst vond de crash van Jacobson plaats in de laatste fase van de race. Op dat moment sprintten de coureurs snel op de laatste afdaling van de etappe. De grote bewegingen van Grüneweichen, vangrails die niet aan de wettelijke vereisten voldoen en sprintsnelheden tot 80 km / u waren de belangrijkste factoren die het ongeval veroorzaakten.

Nadat hij na thuiskomst twee maanden door zijn vriendin was opgevangen, begon de jonge coureur in november eindelijk weer te fietsen. Jacobson wilde zelf graag terug in de wedstrijd, maar moest eerst volledig herstellen van lichamelijke en geestelijke blessures. Jacobson zei ook dat alleen wanneer hij weer in een fel spel zit, hij kan weten of hij psychologisch klaar is om opnieuw te sprinten.

Een van de belangrijkste factoren die tot het ongeval hebben geleid, was dat Grüneweichen, die het Jumbo Wismar-team LottoNL-Jumbo fietskleding droeg, na de wedstrijd 9 maanden werd geschorst. Toen hem werd gevraagd naar zijn mening over Grüneweigen, zei Jacob Dat is wat Sen zei. "Er is één ding om te zeggen, inderdaad, ik ben niet het soort persoon dat tolerant kan zijn om te zeggen 'ik neem het hem niet kwalijk', maar ik voel meer een soort spijtige emotie. Ik heb medelijden met mezelf, want hem, voor ons. Het team ook. "