Giro d'Italia is het doel van Geraint Thomas dit jaar
22 Dec

Giro d'Italia is het doel van Geraint Thomas dit jaar

Als winnaar van het Goedkope wielerkleding Tour of France-kampioenschap van vorig jaar werd het buitenseizoen van Geraint Thomas 2018 verstoord door commerciële activiteiten en is de tijd besteed aan training aanzienlijk verminderd. Nog een jaar van het laagseizoen, Geraint Thomas is volledig toegewijd aan het trainen voor de "master battle" van volgend jaar.

Als winnaar van de BBC's Sports Figure Award 2019 was Geraint Thomas niet eens aanwezig bij de prijsuitreiking, maar koos hij ervoor om in een trainingskamp te rijden, waaruit zijn vastberadenheid blijkt. Onlangs heeft Geraint Thomas een foto van de stopwatchgegevens op zijn persoonlijke sociale platform geüpload. De foto laat zien dat hij in totaal 309,4 kilometer in 8 uur en 35 minuten reed, met een gemiddelde snelheid van 36 kilometer per uur.

Team INEOS's 2020 team line-up omvat vier Grand Tour-kampioenen en het team van het volgende jaar zal uiterst competitief zijn. Het doel van Geraint Thomas is volgend jaar Giro d'Italia, en hij zei dat het Giro d'Italia-kampioenschap Pro teams fietskleding "de motivatie was om hem 's ochtends uit bed te krijgen". Maar hij zei ook dat een beslissing over wie welk spel volgend jaar speelt in een trainingskamp in december zal worden genomen.