Finn Iles' eerste WK-winnaar
08 Aug

Finn Iles' eerste WK-winnaar

De zevende ronde van de DH World Cup kwam naar Monte Santa Ana, Canada. De baan van Monte Santa Ana staat bekend om zijn brutaliteit en veel stercoureurs konden vanwege vallen niet spelen. Daarom lopen spelers die hier spelen het risico te vallen. Maar dit kan de toewijding van de coureur aan het kampioenschap nog steeds niet stoppen, dus wie trekt de Goedkope wielerkleding aan en wordt de gelukkige?

In deze race in Monte Santa Ana is onder meer Finn Iles, die twee keer het kampioenschap won in de juniorcategorie, maar het kampioenschap in de elitecategorie nog niet heeft gewonnen, lokale coureurs. Voor de thuisfans op dit station was Yiles, die een Pro teams fietskleding aanbieding droeg, vol vuurkracht en liep hij vele malen op het punt de controle te verliezen. Zijn extreme loopstijl zorgde ervoor dat zijn kettingblad brak en de ketting viel, maar dit kon Yiles niet stoppen. Met het momentum van het winnen van het kampioenschap, presenteerde Les eindelijk een groot geschenk aan de ouderen van zijn geboorteplaats met een voordeel van 0,2 seconden. Lokale coureur Finn Iles herhaalde de prestatie van het winnen van het kampioenschap zonder ketting, en met een klein voordeel won hij het eerste Wereldbekerkampioenschap in de individuele elitegroep.

Voor de thuisfans op dit station was Iles vol vuurkracht, dwaalde hij vele malen op het punt de controle te verliezen en won uiteindelijk met succes het eerste wereldkampioenschap van de elitegroep.