Fabio Jakobse's tweede etappekampioen in de huidige Ronde van het Westen
24 Aug

Fabio Jakobse's tweede etappekampioen in de huidige Ronde van het Westen

De achtste etappe van de Ronde van het Westen 2021 eindigde met een grote groepssprint. Fabio Jakobsen won er het etappekampioenschap van. Dit is ook weer een overwinning van Fabio Jakobse sinds de vierde etappe van de huidige Ronde van het Westen. dat hij al een kampioenschap had gewonnen terwijl hij Goedkope wielerkleding droeg.

De achtste etappe is opnieuw een typische vlakke wegetappe ontworpen voor een grote groepssprint - de hele hellingsfluctuatie is erg klein en minimaal, en er is slechts één sprint/afbouwpunt onderweg; de twee grootste beklimmingen zijn slechts gemiddeld 2,9 kilometer met een helling van 4,6% en 2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,9% Relatief gezien is dit een relatief niet zo moeilijk wedstrijdonderdeel.

  In deze wedstrijd behield Fabio Jakobse met Ronde van Spanje fietskleding met succes zijn positievoordeel tot aan de finish en won het etappekampioenschap. Dit is Fabio Jakobse's tweede etappekampioenschap in de huidige Tour of the West. Tot nu toe heeft Fabio Jakobse twee kampioenschappen en twee lopers gewonnen -Up in de vier grote teamsprints van de huidige Ronde van West.Het kan als zeer succesvol worden omschreven.