EFEducation First Pro Cycling Een andere renner rijdt illegaal op Giant
13 Nov

EFEducation First Pro Cycling Een andere renner rijdt illegaal op Giant

De golf vlakte net af en de golf begon opnieuw. Gisteren werd Sergio Higuita, die het EFEducation First Pro Cycling-team Goedkope wielerkleding droeg, bijna twee maanden eerder dan gepland ontslagen door het EFEducation First Pro Cycling-team omdat hij vroeg in de open competitie met de auto van de volgende eigenaar reed; en buitenlandse media meldden vandaag ook dat Lawson Craddock mogelijk ook de tweede atleet is die een vroegtijdige beëindigingsbrief heeft gekregen van het EFEducation First Pro Cycling-team omdat hij tijdens de weekendtraining op de Giant reed in plaats van op de Canon Dell die was aangewezen door het EFEducation First Pro Cycling-team.

Lawson Craddock is een Amerikaanse professionele wielrenner geboren in 1992. Zijn bekendste daad is dat hij zijn fiets en zijn schouderblad brak tijdens de eerste etappe van de Tour de France 2018. Daarna, het dragen van de Ronde van Frankrijk fietskleding met blessures, het inspirerende verhaal van de hele reis van de Tour de France.

Lawson Craddock speelt sinds 2016 zes jaar voor het EFEducation First Pro Cycling team in de VS. Wel is bevestigd dat hij vanaf 2022 voor een periode van twee jaar overstapt naar het wielerhandelsteam in Australië. Volgens de standaard brancheregels kunnen atleten, zolang ze niet in het openbaar op sociale media posten of foto's en video's maken, hun volgende club van tevoren privé gebruiken, of zelfs elk uitrustingsmerk dat ze willen gebruiken.