De resterende fasen in de VAE worden geannuleerd
12 Mar

De resterende fasen in de VAE worden geannuleerd

Na de vijfde etappe van de ronde van de VAE op 27 februari eindigde de ronde van de VAE vroegtijdig omdat bij twee Italiaanse medewerkers nieuwe coronaire longontsteking (COVID-19) werd vastgesteld. Dit is 's werelds eerste World Tour op het hoogste niveau die met spoed werd stopgezet voor nieuwe kroon longontsteking. Om 28:29 uur op de 28e lokale tijd gaf de Abu Dhabi Sports Authority een bericht dat twee Italiaanse personeelsleden positief waren in de detectie van het nieuwe coronavirus. Om 28.00 uur kondigde het organisatiecomité de annulering van de resterende fasen.

Vanwege de annulering van de resterende etappes stuurde de organisator een brief waarin werd bevestigd dat de resultaten van de huidige etappe van de vijfde ronde van de VAE definitief zijn.Adam Yates, gekleed in een Mitchelton-SCOTT Goedkope wielerkleding, werd het kampioenschap van de VAE 2020.

De gezondheidsafdeling van Abu Dhabi zei dat 140 chauffeurs van 20 teams hun Mitchelton-Scott fietskleding opstegen en dat teamleden en journalisten het risico liepen op infectie. Op dezelfde dag werd aangekondigd dat alle chauffeurs, personeel en verslaggevers onder quarantaine zouden worden geplaatst. 28e, iedereen werd in quarantaine geplaatst in hun respectievelijke hotels en toegang tot het hotel was verboden.De maaltijden die het personeel nodig heeft, worden door het hotel bezorgd.