De hoofdlijn van Rogridge's carrière
15 Mar

De hoofdlijn van Rogridge's carrière

Op 6 mei 2016 startte Apeldom, Nederland, de 2016 Centraal Italiaanse trein hier. De eerste etappe is een persoonlijke tijdrit van 9,8 kilometer. Dimoulin en de oude tijdritkoning Cancellara strijden thuis om het kampioenschap. Halverwege de race nam de Sloveen Rogrich van het Nederlandse Lotto-team onverwachts de leiding en zette hij beduidend het snelste resultaat neer.

De ene na de andere coureur voltooide de race en geen van hen kon de resultaten van Rogridge overtreffen. Terwijl ze commentaar leverden op het spel, zochten de commentatoren zenuwachtig naar het cv van de vreemdeling. Waar komt deze persoon vandaan? Hoe waren zijn eerdere cijfers? Wat? Heb je schansspringen geoefend? De oude koning Cancellara verkeerde in slechte conditie en verloor 14 seconden van Rogridge; Dimulan, die in de finale verscheen, versloeg Rogridge in minder dan 0,1 seconde om het kampioenschap te winnen onder het gejuich van het publiek.

Dimoulin werd een held, kreeg een enkel station, trok een roze Goedkope wielerkleding aan en haalde de krantenkoppen; terwijl Rogridge met een beetje spijt zijn gadgetdebuut maakte. Maar alleen degenen die het dichtst bij Rogridge staan, weten wat een opmerkelijke prestatie dit is. Vier jaar geleden vertelde hij ooit aan degenen die met hem aan amateurwedstrijden deelnamen dat hij wilde vergelijken en toen werd uitgelachen. En die dag deed hij niet alleen mee aan de ring, maar trok hij bijna de roze LottoNL-Jumbo fietskleding aan.