De gekroonde koning van Benal won dit jaar het roze shirt van de Giro d'italia
31 May

De gekroonde koning van Benal won dit jaar het roze shirt van de Giro d'italia

Op 30 mei eindigde de 104e Giro d'italia Italy Cycling Race 2021 in Milaan, waarmee een periode van drie weken werd afgesloten met in totaal 21 etappes.

Van de huidige wereldkampioen Fillippo Ganna van de lokale strijd werd nog steeds verwacht dat hij het etappekampioenschap zou winnen, zelfs als hij een lekke band kreeg; Fillippo Ganna had zeer goede resultaten in de eerste twee checkpoints onderweg, maar het gebeurde toen Fillippo Ganna de stad Milaan binnenkwam. Het was de eerste aflevering van de race die dag: Fillippo Ganna liep een lekke band op - hoewel de auto zeer snel werd gewisseld met de hulp van het personeel achter de teamauto, moet Fillippo Ganna door dit ongeval minstens 10 seconden hebben verloren. . Niet lang daarna kwam Fillippo Ganna over de streep, met een tijdscore van 33 minuten en 48 seconden, en zat ongetwijfeld op de "hot chair" die voorlopig de nummer één symboliseerde. Naast het etappekampioenschap won Fillippo Ganna ook de finale beste jonge coureur witte Goedkope wielerkleding.

En Benal had geen ongelukken. Nadat hij veilig over de streep was gekomen, won hij eindelijk het kampioenschap van de Giro d'italia van dit jaar en trok hij een roze Ronde van Frankrijk fietskleding aan. De 30 kilometer vlakke weg, op de sporadische bochten na, heeft eigenlijk geen "technische punten".