Benal is in quarantaine geplaatst in Europa
05 Jun

Benal is in quarantaine geplaatst in Europa

Egan Aray Benal, gekleed in een Ineos Goedkope wielerkleding, werd minder dan een week na het winnen van het Giro d'Italia-kampioenschap 2021 getest voor de nieuwe kroon. Benal was oorspronkelijk van plan om dit weekend terug te vliegen naar Colombia, maar moest in Europa in quarantaine.

De 24-jarige Benal won twee etappes in de Giro d'Italia 2021 en won uiteindelijk de Endless Cup met een voorsprong van 90 seconden op de tweede plaats. Het had een goed feest moeten zijn, maar de viering van Benal werd onderbroken omdat hij op 3 juni tijdens een routinetest als een nieuwe kroon werd ontdekt.

Vermeldenswaard is dat tijdens de Giro d'Italia de quarantainemaatregelen strikt worden uitgevoerd. Op de rustdag wordt de hele race, inclusief coureurs en teamstaf, getest op het virus. Tijdens de Giro d'Italia testte niemand positief op het virus. Het Giro d'Italia-kampioenschap 2021 is het tweede grote Giro d'Italia-kampioenschap in de carrière van Benal. Eerder won hij het Tour de France-kampioenschap van 2019. Nadat hij vorig seizoen een rugblessure had opgelopen, keerde Benal terug in vorm en droeg hij uiteindelijk een roze Ronde van Spanje fietskleding. Hoewel Benal's volgende schema voor 2021 nog niet is vastgesteld, zei hij dat hij dit jaar niet zal deelnemen aan de Tour de France, of mogelijk niet zal deelnemen aan de Olympische Spelen. Hij hoopt later dit jaar deel te nemen aan de Tour de Spain.